Rácz Erika

Újabb szépségekkel gazdagodott az ékszer fotópályázat gyűjteménye. Most is a gyűrűk vannak bemutatónk fókuszában.


Cimkék:

Az ezüst gyűrű örök érvényű klasszikus, ha ékszerről van szó. Az ezüst nemes alapanyag, amiből divatos ékszer vagy egyedi kiegészítő egyaránt készülhet. Egy ezüst ékszeröl egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy fiatalos kiegészítő. A komolyabb és elegánsabb aranyhoz viszonyítva az ezüst sápadtsága és finomsága lehetővé teszi, hogy a hétköznapok és az alkalmak stílusos kiegészítője is legyen. 


Cimkék: ezüst gyűrű

A www.raczerika.hu oldal által meghirdetett fotópályázatra már több alkotás is érkezett. Ezek közül most a gyűrűket mutatjuk be.


Cimkék:

Az iparművész ezüst ékszerek különböző minőséget és eltérő árkategóriát is képviselnek a gyári termékekkel szemben. Aki tucat darabokat, tömeggyártásban készült kiegészítőket vásárol, annak sem kell szégyenkeznie, mert sok olyan termék van, ami ízléses, megfizethető áron kapható. Ezeknek a kiegészítőknek a hátulütője lehet a megbízhatatlan minőség, valamint az, hogy sok egyforma vagy hasonló van belőlük, tehát az egyediség igényéhez nem tudnak igazodni.


Cimkék: ezüst ékszer, kézműves ékszer, ötvös

    Amint a korábbi bejegyzésben említettem a Mezopotámiában előállított alapüveg fő összetevője a kvarchomok és sótűrő növények hamuja volt. Innen került a technológia ismerete az ókori Egyiptomba is, ahol a színes üveglapocskákat a drágakövekhez hasonlóan megcsiszolták és foglalatba helyezték. Innen már csak egy műveleti lépés hiányzott a rekeszzománc létrejöttéhez, ez pedig az égetés, amikor az rekeszbe helyezett üveget megolvasztják.                                                     


Cimkék:

Ezüst fülbevalók széles választékban, akár egyedi igények szerint is, online megrendelési lehetőséggel - minden alkalomra!


Cimkék: ezüst fülbevaló, kézműves ékszer, ötvös

Ez a bejegyzés azért jött létre, mert 2020 nyarán olyan nagy megtiszteltetésben volt részem, hogy a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjas alkotója lettem, ami azt jelenti, hogy 2020 szeptemberétől 2023 szeptemberéig egy saját magam által megtervezett program szerint készítek alkotásokat és végzek ezekhez szükséges előzetes kutatásokat, készítek terveket, folytatok technikai kísérleteket.


Cimkék:

Kézműves karkötők széles választékban, alacsony áron és magas minőségben, online vásárlással!

kézműves karkötők nem csupán szépségükkel hívják fel magukra a figyelmet, hanem kedvező árukkal, de ami még lényegesebb, egyediségükkel is. Érdemes őket mind a hétköznapokon, mind ünnepi alkalmakkor viselni, hiszen emelik a megjelenésünk fényét!


Cimkék: kézműves karkötő, kézműves ékszer, ötvös

Kézműves ékszerek széles választékban, kedvező áron, akár egyedi megrendelésre is!

Sajnos a "kézműves" jelzőt napjainkban már mindenre rásütik; sajnos gyakran olyasmire is, ami egy gyártósorról gördült le, ezzel pedig az értéke csökken az emberek szemében, méghozzá drasztikusan. Ennek ellenére érdemes komolyan venni, és utánanézni, hogy valóban kézműves ékszerről, vagy egyéb, hasonlóan kézzel készült termékről van-e szó, mert nem csupán az ár növelésére szolgál, hanem a minőséget is jelzi.


Cimkék: kézműves ékszer, kézműves ékszer webáruház, ötvös

Az ezüst ékszerek évezredek óta az emberiség legkedveltebb kiegészítői közé tartoznak, és ez idő alatt csak minimális változáson estek át. Természetesen a kezdeti ezüst karkötők, fülbevalók és más ékszerek még nem voltak annyira kecsesek és kidolgozottak, mint a későbbiek, ám az ékszerkészítők hamar rájöttek e fém megmunkálásának titkaira, és egyre részletesebb kiegészítőkkel álltak elő, ami napjainkra már régóta változatlan stílusokat és formákat eredményezett.


Cimkék: ezüst karkötő, kézműves ékszer, ötvös

Az egyediség mindenki számára fontos - legalábbis bizonyos mértékben. Az ajándékozás azonban egy olyan terület, ahol mindenki a lehető legjobbat szeretné nyújtani. Nincs olyan ember, aki ne szeretné, hogy a megajándékozott szemei elkerekedjenek az ajándéka láttán, legyen szó születésnapról, névnapról, karácsonyról, vagy akár egy évfordulóról. Az egyedi, kézműves ékszerek azon ajándéktárgyak táborát erősítik, amelyek garantáltan széles mosolyt csalnak az ünnepelt arcára - csupán a megfelelő stílust kell eltalálni hozzá.


Cimkék: ötvös, egyedi kézműves ékszer, iparművész ékszer

Különleges alkalom közeleg, és olyan ajándékot keres, amely egyedülálló a maga nemében? Az egyedi, iparművész ékszerek hosszú sorában megtalálhatja azt az ajándéktárgyat, amellyel nagy örömet okozhat.


Cimkék: ötvös, egyedi kézműves ékszer, iparművész ékszer, egyedi iparművész ékszer

A nemesfém ékszerek, főleg, ha régiek, a család kincsei, és sokan nem is merik hordani őket, hiszen ha megsérülnek, vagy elvesznek, az igazi tragédia. 


Cimkék: ezüstözött ékszer, ötvös, egyedi kézműves ékszer, iparművész ékszer, egyedi iparművész ékszer

Sok embernek van szép és mutatós ezüst lánca, amit egyesek éveken keresztül hordanak ezüst medál nélkül, mert nem találják az ékszerhez illőt.


Cimkék: ezüst medál, ötvös, egyedi kézműves ékszer, iparművész ékszer, egyedi iparművész ékszer

Manapság sokan már azt sem tudják, mi is az a pitykegomb, pedig régen szinte nem is nagyon volt Magyarországon olyan ember, akinek ne lett volna legalább egy olyan ruhadarabja, amin pitykegombok voltak. Azoknak, akik érdeklődnek a hagyományaink iránt, íme egy rövid leírás arról, mi is az a pitykegomb.


Cimkék: pitykegomb, egyedi pitykegomb, ötvös

Sokan vagyunk, akik egyszerűen képtelenek ellenállni az ékszereknek. Már számtalan nyaklánc, medál, karkötő, fülbevaló és gyűrű lapul otthon, mégis, ha találunk valami olyat, ami tetszik, akkor gondolkodás nélkül meg is vásároljuk. Ez azonban egy idő múlva nem olcsó hobbi, hiszen a nemesfémekből, illetve drágakövekből készített termékeknek igen magas az áruk. Hogyan lehet így spórolni? Például úgy, hogy az ezüstözött ékszereket részesítjük előnyben ezen túl.


Cimkék: ezüstözött ékszer, ötvös, egyedi kézműves ékszer, iparművész ékszer, egyedi iparművész ékszer

Különleges, egyedi, iparművészeti ékszereket nem valószínű, hogy talál olyan helyeken, mint a közönséges ékszerboltok.


Cimkék: ötvös, iparművész ékszer, egyedi kézműves ékszer

Az elmúlt hónapban a műhelyemben járt Sarusi István Fotós, újságíró. Az általa készített fotókat mutatom be most. A pitykés mesterségről gyűjt egy cikkre való anyagot.


Cimkék:

Már sokadik alkalommal, ebben az évben is részt vettünk a Tatai Patara rendezvényen. Ha még nem jártál ott, akkor egy kis ízelítőt találsz ebben a bejegyzésben. Most nem a harci jelenetekre fókuszáltam, azokat meg lehet találni a rendezvény weboldalán kitűnő minőségben http://www.tataipatara.hu/index.php/hu/galeria/fotok/2015 ,ezek tökéletesen visszaadják a hangulatot, amit itt átélhetünk. 

Kisebb sétákat tettem a környéken és a kézműves vásárban kicsek után kutatva. A vásárban találtam egy kőfaragót, aki először vett részt a rendezvényen, de remélem nem utoljára. Egyszerű, letisztult formavilágú mészkőből faragott "épületeit" hozta el, melyek a lakást, és a kertet egyaránt díszíthetik. Az alkotó megtalálható itt: https://www.facebook.com/kovaros/ .

 


Cimkék:

A tavaszi kézműves vásáraink egyik jelentős állomása Sepsiszentgyörgyön volt. A Szent György napok rendezvényén május 3-5 között vettünk részt. A vásározás mellett lehetőségünk volt egy kis városnézésre és a környék természeti szépségeinek felfedezésére.


Cimkék: vásár, kézműves, székelyföld

    • 1

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

06-30-542-5598

24 órás ügyfélszolgálat
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Bővebb információ
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3.