Rácz Erika

Egy ezüstözött medállal valljon szerelmet a párjának februárban! Ilyenkor van a szerelmesek napja, Valentin-napon pedig üzenni vagy ajándékozni szokás


Cimkék: ezüstözött medál

Szeretne szép és különleges karkötőt vásárolni ajándékba vagy saját részre? Tekintse meg a webáruházam kínálatát, ahol számos formabontó szépséget láthat


Cimkék: ezüstözött karkötő

Ezüst medált vásárolni karácsonyi ajándéknak kifejezetten jó ötlet, ám érdemes néhány szabállyal tisztában lenni, hogy könnyebb legyen a választás.


Cimkék: ezüst medál, ezüst ékszer

Bemutatom MMA ösztöndíjas munkám két ékszerszettjét.


Cimkék:

Október utolsó hétvégéjén rendezte meg Földes nagyközség a X. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozót, ahol jómagam is bemutathattam alkalmi viseletre szánt ékszereimet. A rendezvényen a magyarság lakodalmas szokásait elevenítették fel gazdag programkínálattal egybekötve.


Cimkék:

Jelenlegi munkálkodásom fókuszába a pásztorművészet került. A pásztorművészet állatábrázolásaiból merítek motívumokat. Egy szerencsés találkozásra került sor szeptemberben a Berettyószentmártonban megrendezett "Tanyázó" című bemutatón, ahol egy alkotó pásztorral cserélhettem ki tapasztalataimat.


Cimkék:

A házasság egy olyan mérföldkő egy szerelmes pár közös életében, ami egyedi gyűrűt érdemel. Egy ezüst gyűrűből csodás esküvői gyűrű is válhat.

A karikagyűrű a házasság szimbóluma, a házastársak örökké viselik a gyűrűs ujjukon ezt az ékszert. A klasszikus karikagyűrű hagyományosan egy  egyszerű, karika ékszer, ami aranyból készül. Ma már azonban nem kell minden párnak ugyanolyan gyűrűt viselnie. Egyre többen döntenek úgy, hogy teljesen egyedi ékszert fognak vásárolni. A gyűrűket megterveztetik ékszerésszel, méretre készíttetve és akár saját tervek alapján.


Cimkék: ezüst gyűrű

Ösztöndíjas munkám jelenlegi szakaszában a népművészetünk azon a formai megoldásait kutatom, melyek domborműszerűen, vagy szoborszerűen átírhatók ékszerré. Ez alatt értem például az egyszínű hímzésmintákat, a székely építészet és fafaragás gyönyörű alkotásait. Keresem az őshonos növényvilág azon fajtáit, melyeket népi gyógyászatban használtak, vagy olyan hiedelem kötődik hozzájuk, ami a mai kor embere számára is hordoz értéket, üzenetet. A népköltészet alkotásai, a mesék pl. (A tengerszem titka), mondák, balladák, a magyar szentek legendái (pl. Szent Erzsébet rózsái). Tanulmányozom a népművészet állatábrázolásait és keresem az ékszereken való megjelenítés formáit, lehetőségeit is.


Cimkék:

Az ezüst karkötőből szerelmi ajándék is válhat évfordulóra. Egyedi ékszerért nem kell a boltokat járnia, rendeljen tőlem!


Cimkék: ezüst karkötő

Az ezüst fülbevalók népi motívumokkal készült, egyedi, ötvös ékszerek. Ha stílusos kiegészítőt, mesés ajándékot keres, akkor ismerje meg a Rácz Erika ékszereket


Cimkék: ezüst fülbevalók

Ezüst ékszerek megvásárolhatóak tűzzománccal vagy ásványokkal díszítve! Alkalmi kiegészítők akár egyedi rendelésre is készülnek!


Cimkék: ezüst, ezüst ékszerek, ékszerek

Ékszer webshop az egyedi kiegészítők szerelmesei számára! Böngésszen kedvére, és válasszon egyéniségéhez illő kézműves ékszereket!


Cimkék: ékszer webshop

Jelen híradásomban bemutatom, hogyan készül a sodronyzománc ékszerszett. A munkafolyamatot a zománcozás előtti állapotig vezetem végig.


Cimkék: ezüst

Az ezüst nyakláncok csak elsőre tűnnek egyszerű és visszafogott ékszernek, ám mégis különlegesek.


Cimkék: ezüst nyaklánc

Ezüst medál sokféle izgalmas motívummal és színárnyalattal készül nálam. Válassza az Önhöz illő modellt, és rendeljen kézműves ékszert webáruházamból!


Cimkék: ezüst medál

Az ezüst gyűrű remek választás, ha különleges, de nem hivalkodó ékszert keres! Nálam biztosan talál olyat, ami illik Önhöz, rendelje meg bátran!


Cimkék: ezüst gyűrű

Ezüst karkötők számtalan variációban, a népi művészet motívumaival gazdagítva! Lepje meg az ékszerek egyikével kedves ismerősét vagy akár saját magát!


Cimkék: ezüst karkötő

Egy ezüst fülbevaló minden alkalommal kiváló választás; nem hivalkodó, de épp elég feltűnő ahhoz, hogy alapjaiban változtassa meg egy nő megjelenését.


Cimkék: ezüst fülbevaló

Ezüst ékszerek azoknak, akiknek fontos, hogy milyen üzenetet közvetítenek a kiegészítők! Válasszon a népi művészet ihlette ékszerek közül!
 


Cimkék: ezüst ékszer

Az ezüst nyaklánc gyönyörű ajándék a közelgő ünnepek alkalmából! Lepje meg egy eredeti Rácz Erika kézműves ékszerrel a szívének kedves személyt!


Cimkék: ezüst nyaklánc

Az erdélyiként emlegetett zománctechnika történetét vizsgálva sok olyan részletre bukkantam, ami tisztázásra szorul. Már a technika definiálása is érdekes. Egykori szakmai oktatóm, mesterem Ötvös Nagy Ferenc mélyen beleásta magát a téma kutatásába így az ő megfigyelései alapján végeztem a régi tárgyak tanulmányozását a saját észrevételeim lejegyzésével kiegészítve.


Cimkék:

Az ezüst medálok tradicionális díszítéssel készülnek, hasonlóan a többi ékszerhez. Válasszon a nyakláncára egy saját medált ezüstből!


Cimkék: ezüst medál

Régóta csodáltam a 17. századból való, arany és aranyozott ezüst boglárokkal díszített öveket, pártákat (1.kép). Ezeknek az ékkövekkel kirakott ötvösműveknek a viselését kevesen engedhették meg maguknak, de népszerűségük évszázadokat átívelt. Arany János sorai is alátámasztják ezen ékszertípus későbbi használatát. A költő visszaröpít az időben és szinte látjuk, ahogyan az elegáns ruhát viselő hölgyek ékszerein megcsillan a gyertya fénye: „Csillagzott a gyertya ezerféle kőben, Gyémántos boglárban, arany karkötőben”.


Cimkék:

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

20 éves

szakmai tapasztalat
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3. Impresszum