Miért értékes az ezüstözött fülbevaló? - Rácz Erika

Miért értékes az ezüstözött fülbevaló?

2023. 07. 25. | Frissítve: 2023. 07. 25. 09:10

Miért értékes az ezüstözött fülbevaló?

Az ezüstözött fülbevalók elegáns, különleges kiegészítők, amiket nem mindennapi alkalmakra ajánlunk. Az ezüst mellett az ezüstözött kiegészítők is értékes ékszerek.

Ha kedveli a kézműves és páratlan darabokat, válasszon népművészeti motívumos fülbevalót!

Az ezüst ékszerek kedvelt kiegészítők, gyűrű, nyaklánc, medál, karkötő vagy hajcsat formájában egyaránt. A nemesfémek légies, könnyed, visszafogott és rendkívül elegáns képviselője az ezüst. Bárki viselhet ezüst ékszert, amennyiben nem szenved fémallergiában és kedveli a visszafogottabb darabokat. 

Az ezüst nemcsak önmagában, sterling ezüst ékszerekhez, 99,9%-os tisztaságban használható fel, hanem bevonatként is. Az ékszerkészítők körében az egyik legtöbbet használt nemesfémbevonat nem más, mint az ezüst.

Hogyan kap ezüstözést az ékszer?

Eleve ezüstből vagy aranyból készített ékszer is kaphat nemesfém bevonatot. A bevonat annak érdekében kerül a fémre, hogy a fizikai tulajdonságain tovább javítsanak. Ezüst mellett használnak még az ékszerkészítők vörös arany, sárga arany és ródium bevonatokat is. Az ezüst, mint bevonat, elsősorban ezüst ékszerre kerül, aranyból álló kiegészítőre már ritkábban. A bevonat lefedheti a teljes ékszert vagy annak csak egy részét. Galvanizálással vagyis elektrolitos eljárással tökéletes bevonat készül, ami elektromos áram segítségével történik. A részletekben történő ezüstbevonat egy speciális eszközzel és szintén árammal kap végső formát.

Az ezüst bevonat tartóssága attól függ, hogy bánnak az ékszerrel és mennyire kerülik el az oxidáció kiváltotta elváltozásokat. Óvni kell a kozmetikumoktól, zárt helyen kell tárolni, fürdés közben ajánlott levenni.

Díjazott alkotó által tervezett és kézzel készített ékszerek megvásárolhatóak a webshopunkból. Válasszon saját magának exkluzív kiegészítőt a hétköznapokra vagy mesés kiegészítőt ünnepi alkalmakra! Lepjen meg valakit egy nép művészet ihlette darabbal! Akár egyedi, személyes megrendelésre készült kiegészítőket is vállalunk. A tájékoztatásért lépjen kapcsolatba velünk a weboldalon szereplő elérhetőségek egyikén!


Cimkék: ezüstözött fülbevaló, ezüstözött, ezüstözött ékszer

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

20 éves

szakmai tapasztalat
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3. Impresszum