Ezüst karkötők hétköznapokra és különleges alkalmakra egyaránt - Rácz Erika

Ezüst karkötők hétköznapokra és különleges alkalmakra egyaránt

2020. 10. 27. | Frissítve: 2020. 10. 27. 11:43

Ezüst karkötők hétköznapokra és különleges alkalmakra egyaránt

Az ezüst ékszerek évezredek óta az emberiség legkedveltebb kiegészítői közé tartoznak, és ez idő alatt csak minimális változáson estek át. Természetesen a kezdeti ezüst karkötők, fülbevalók és más ékszerek még nem voltak annyira kecsesek és kidolgozottak, mint a későbbiek, ám az ékszerkészítők hamar rájöttek e fém megmunkálásának titkaira, és egyre részletesebb kiegészítőkkel álltak elő, ami napjainkra már régóta változatlan stílusokat és formákat eredményezett.

Az ezüst karkötők többfélék lehetnek a stílusuknak megfelelően, ám a legtöbb esetben vékony, könnyű darabokról van szó, amelyeket vésetek, de akár drágakövek is díszíthetnek. Lehetséges teljesen merev, illetve láncszemekből álló, hajlékony karkötőket is készíteni ezüstből, így mindenki megtalálhatja azokat a kiegészítőket, amelyek a leginkább megfelelnek az ízlésének.

Az ezüst értéke nem vetekedhet az aranyéval, és még kevésbé a platináéval, vagy más nemesfémekével, ám ettől eltekintve is nemes anyagról van szó. A széles körű elterjedésének egyik hajtóereje az, hogy nem csak tömör ezüst karkötők és más ékszerek kaphatóak, hanem ezüstözött változataik is. Mivel a réz könnyen megmunkálható, többnyire ez adja az alapot, amiből az ékszer készül, majd erre kerül rá az ezüst bevonat, ami így külalakjában a megtévesztésig hasonlít egy teljesen ezüstből készített ékszerre.

Legyen szó akár ezüstözött, akár ezüst karkötőről, ápolásra mindkettőnek szüksége van, hiszen az ezüst viszonylag gyorsan oxidálódik, amit egy fekete bevonat keletkezése jelez. Ezt megfelelő ápolószerekkel könnyedén el lehet távolítani, így az ezüst karkötők visszanyerik eredeti csillogásukat.

Számtalan stílusú és kialakítású ezüst ékszer létezik, melyek nagy részét magam is készítem műhelyemben. Amennyiben ezüst karkötőket szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatomat, válasszon, majd rendeljen csupán néhány kattintással! Ha kérdése lenne termékeimmel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzám bizalommal megadott elérhetőségeim egyikén!


Cimkék: ezüst karkötő, kézműves ékszer, ötvös

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

20 éves

szakmai tapasztalat
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3. Impresszum