Ezüst fülbevalók népi motívumokkal - Rácz Erika

Ezüst fülbevalók népi motívumokkal

2022. 08. 05. | Frissítve: 2022. 08. 05. 09:40

Ezüst fülbevalók népi motívumokkal

Az ezüst fülbevalók népi motívumokkal készült, egyedi, ötvös ékszerek. Ha stílusos kiegészítőt, mesés ajándékot keres, akkor ismerje meg a Rácz Erika ékszereket

Az ékszerek a magyar népművészet motívumainak világából kapták a mintájukat. Az ezüst fülbevalók, medálok, karkötők és gyűrűk vagy éppen gombok díszítéséből visszaköszönnek azok a formák, amik a magyar folklór jól ismert mintáit alkotják. Az ezüst fülbevalók között felfedezhető a tulipán vagy a szív minta. A szív egyike  a gyakran használt népi motívumoknak, emellett pedig nagyon népszerű minta a hétköznapokban is, amit számos formában használnak díszítőelemként, illetve szimbólumként egyaránt.

Az ezüst fülbevalók szívvel díszített változatain is felismerhető, hogy többféle verzióban is lehet rajzolni, attól függően, hogy melyik motívumot formázza az ezüst. A szív csak ritkán egyszerű szív, gyakran megjelenik mellette, illetve vele együtt az inda, virág is. Ez nem meglepő, mert a szív minta a levél motívumból alakult ki, az ornamentikában megvan a maga fejlődéstörténete.

A finoman kidolgozott ezüst fülbevalók szív mintái akár ismerősek lehetnek a hímzésekről vagy a mézeskalácsokról is, hiszen gyakran feltűnik ez a motívum a textileken és a szerelmi ajándékokon. Ezért egy ilyen ezüst fülbevalót az urak bátran ajándékozhatnak a kedvesüknek, de bármelyik hölgy ismerős és rokon is kaphatja, aki felé ki akarja fejezni a szeretetét. A szív és a tulipán gyakran együtt szerepel a népművészet díszített tárgyain. A tulipán szimbolizálja a lányt, a szív pedig a fiút. A tulipán a nőiességet fejezi ki, amellett, hogy feltárulkozást is jelent. A virág nem csak virág, a szív nem csak szív, ennél több rejlik a dekoratív minták mögött.

Az új, egyedi tervezésű ezüst vagy ezüstözött ékszerek több változatban készülnek. A webáruházban megtalálható zománcozott vagy színezés nélküli darabokon kívül teljesen egyedi tervezésű, személyes megrendelésre készülő ékszerek megrendelésére is van lehetőség. Mielőtt vásárolna, érdeklődjön a honlapon szereplő elérhetőségek bármelyikén!


Cimkék: ezüst fülbevalók

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

20 éves

szakmai tapasztalat
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3. Impresszum