Az ezüst gyűrű szép marad, ha vigyázunk rá! - Rácz Erika

Az ezüst gyűrű szép marad, ha vigyázunk rá!

2021. 03. 22. | Frissítve: 2021. 03. 22. 11:50

Az ezüst gyűrű szép marad, ha vigyázunk rá!

Az ezüst gyűrű örök érvényű klasszikus, ha ékszerről van szó. Az ezüst nemes alapanyag, amiből divatos ékszer vagy egyedi kiegészítő egyaránt készülhet. Egy ezüst ékszeröl egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy fiatalos kiegészítő. A komolyabb és elegánsabb aranyhoz viszonyítva az ezüst sápadtsága és finomsága lehetővé teszi, hogy a hétköznapok és az alkalmak stílusos kiegészítője is legyen. 

Az ezüst, mint nemes fém, az arannyal szemben világos színű, sok mindenhez jól illik, viszont hajlamos az elszíneződésre. Az ezüst szinte minden bőrtípushoz illik, de a beszürkült ezüst gyűrű már nem mutat olyan jól. Sokan nem tudják, hogy mit tegyenek az ezüst gyűrűk, ékszerek beszürkülése ellen. Nem bonyolult, csak tudni kell, hogy milyen előkészületeket kell megtenni a cél érdekében.

Az ezüst gyűrűt is meg lehet óvni az elszíneződéstől, például úgy, hogy amikor használaton kívül van, nem viseljük, akkor amennyire csak lehet, óvjuk az oxidációtól. A levegőben lévő kén és a páratartalom az, ami a szürkés elszíneződést kiváltja. Ha viseljük az ezüst gyűrűt, ékszert, akkor is megfeketedhet, ugyanis a kén jelen lehet a kipufogógázban, bizonyos kozmetikai termékekben, izzadástól vagy a gyógyvíztől is. Amikor nem viseljük az ékszert, jó ötlet például egy zacskóba, dobozba zárni és így megóvni.

Sajnos előfordul, hogy a körültekintő tárolás ellenére vagy annak hiánya miatt az ezüst gyűrű mégis csúnya lesz. Természetesen ilyenkor is van megoldás, nem kell az ékszert száműzni valamilyen sötét helyre. Az iparművész, aki készítette az ékszert, tud ilyenkor tanácsot adni. Érdemes tehát már a rendeléskor tanácsot kérni tőle, hogy az ezüst gyűrű vagy más ezüst ékszer a legtovább szép és fehér maradjon. Ha már megtörtént a baj, a szakember szakszerűen megtisztítja, ismét széppé és újszerűvé teszi az ékszert. Nem érdemes tehát megfeledkezni az ékszerről, hanem minél alaposabban karban kell tartani.

Új ékszert szeretne készíttetni? Keressen bizalommal, hiszen már a méretvétel is egyszerűbb igényelhető, műanyag mérőgyűrűvel, otthoni körülmények között!


Cimkék: ezüst gyűrű

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

20 éves

szakmai tapasztalat
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3. Impresszum