Kézműves Vásárok - Rácz Erika

Kézműves Vásárok

2021. 06. 22. | Frissítve: 2021. 06. 22. 11:51

Kézműves Vásárok

Ezen a hétvégén (június 25-27.) lesz Gyula városában a 2021-es év első kézműves rendezvénye, ahol találkozhatnak személyesen is a Rácz Erika által tervezett és készített ezüst és ezüstözött alapanyagú ékszerekkel.

A Körösvölgyi Sokadalom a magyar népi kultúra szinte minden elemét megjeleníti a kínálatban.A kézműves termékek vásárában olyan értékes és időtálló, egyedi termékek is beszerezhetők, mint pl. a míves kerámiák, a jó minőségű kések, a kézzel hímzett lakástextíliák. A családokat bábelőadások, gólyalábasok, kézműves játszóházak és régimódi játszótér várja. A néptáncelőadások során a legfiatalabbaktól a szépkorúakig minden korosztály bemutatkozási lehetőséget kap, hogy gazdag folklórkincsünket megismertessék. Emellett a népi kismesterségek képviselői is jelen vannak a háromnapos forgatag alatt, részben mesterség bemutatókkal, részben pedig árusítással. 

Mit is nyújt Önöknek a kézművesek, néptáncosok, népzenészek nagy találkozója?
Visszaadja a régi vásárok hangulatát, ahol a népművészetet szeretők és alkotók találkozhattak. Itt kipróbálhatja bárki a kézügyességét, bepillanthat a kulisszatitkokba, hogy hogyan készülnek pl. a fazekas edények, a kötélből font eszközök, hogyan hímeznek az asszonyok, és mivel dolgoznak a fafaragók, a kovácsok. De akár táncra is perdülhet a néptáncosokkal!
A gyermekek időutazáson vehetnek részt, amely során a dédszüleik gyermekkorának meséit, játékait ismerhetik meg. A néprajzi könyvek tárgyai megelevenednek a szemük előtt. Megtapasztalhatják, hogy a természet adta kincseket hogyan lehet felhasználni, s hogy akár játékot is lehet belőlük készíteni.
A rendezvény egyszerre nyújt ismeretet, élményt és szórakozást a család valamennyi tagjának.
A részletes program itt olvasható: http://www.korosvolgyisokadalom.hu/


Cimkék:

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

20 éves

szakmai tapasztalat
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3. Impresszum