Pitykés mesterség - Rácz Erika

Pitykés mesterség

2019. 07. 24. | Frissítve: 2019. 07. 24. 10:04

Pitykés mesterség

Az elmúlt hónapban a műhelyemben járt Sarusi István Fotós, újságíró. Az általa készített fotókat mutatom be most. A pitykés mesterségről gyűjt egy cikkre való anyagot.

Az elmúlt hónapban a műhelyemben járt Sarusi István Fotós, újságíró. Az általa készített fotókat mutatom be most. A pitykés mesterségről gyűjt egy cikkre való anyagot. Írásai a NatGeo (ng.hu) és a Fölgömb folyóiratokban jelennek meg. Kíváncsian várom a cikket.

A pitykegomb készítésének munkafázisait örökítette meg az újságíró a fotókon. A teljesség igénye nélkül közlök néhányat. Az alábbi képen a gomb fülét hajlítom egy lemezcsíkból.

A következő fotón a már összeforrasztott gomb oldalrészét reszelem. Ha megfelelő ai illesztés, akkor a kész tárgyon szinte észre sem lehet venni, hogy hol illeszkedik a két félgömb.

Az alábbi képen a felület fényesítése, a polírozás látható. A jó minőségű sátgaréz sokáig megtartja a fényét. Az ezüst puhább anyag, így hamarabb elveszti a csillogását.

A kész tárgyakról is készültek képek. Nagyon tetszett, hogy Sarusi István fotós szemmel tekintett a tárgyaimra és minimális technikai feltételek mellett, néhány perc alatt ötletes kompozíciókat alkotott. Köszönöm neki, hogy felkeresett és sok sikert kívánok a munkájához!


Cimkék:

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

20 éves

szakmai tapasztalat
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3. Impresszum