Barangolás Székelyföldön - Rácz Erika

Barangolás Székelyföldön

2019. 05. 20. | Frissítve: 2019. 05. 22. 09:52

Barangolás Székelyföldön

A tavaszi kézműves vásáraink egyik jelentős állomása Sepsiszentgyörgyön volt. A Szent György napok rendezvényén május 3-5 között vettünk részt. A vásározás mellett lehetőségünk volt egy kis városnézésre és a környék természeti szépségeinek felfedezésére.

A tavaszi kézműves vásáraink egyik jelentős állomása Sepsiszentgyörgyön volt. A Szent György napok rendezvényén 2019. május 3-5 között vettünk részt. A vásározás mellett lehetőségünk volt egy kis városnézésre és a környék természeti szépségeinek felfedezésére. Az itt gyűjtött kincsekből állítottam össze egy kis fényképes beszámolót. A kézműves vásár is bővelkedett értékes árucikkekben. El is határoztam, hogy a jövő évben ezekről, illetve alkotóikról is beszámolok részletesen. Most következzenek az első rácsodálkozások.

A Székely Nemzeti Múzeum 1875 óta látogatható, épületét Kós Károly tervezte.

Az alapítójának tiszteletére állított szobor.

Egy csodaszép ablak.

Megcsodáltuk a Vadászati Múzeum gyönyörűen felújított szecessziós épületét. Az építészet díszítőelemei mindig felkeltik az érdeklődésemet, mint például a következő képeken látható női fejek.

A posta épülete is megérdemelné a felújítást, szintén a szecesszió jegyében.

A székelykapuk díszítményei szintén sok-sok ötletet tartogatnak az ékszertervezéshez. A következőket az Orbán Balázs emlékére állított kapukról gyűjtöttem.

Végül következzenek a táj szépségeit megörökítő képek. A Zeteváraljai víztározó és az oda vezető út túloldalán látható panoráma.


Cimkék: vásár, kézműves, székelyföld

Gyors szállítás

Rendeljen most!
 

Ezüst ékszerek

Ingyenes díszcsomagolással.
 

20 éves

szakmai tapasztalat
REA 2004. Bt. | 06-30-542-5598 | 4100 Berettyóújfalu, Tompa Mihály utca 3. Impresszum